Hej!

Dax för ett recept igen. Jag tror att det här är mitt favorit lchf-recept :). Jättegott!

Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos

4-6 portioner
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
4 msk jordnötssmör
2 dl krämig cocosmjölk
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
saften av ½ lime
1 tsk salt
Smör till stekning

Skiva kycklingfiléerna tvärs över i ”slantar”. Smält smör – gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på cocosmjölk och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen till såsen antar en krämig konsistens 5-10min. Färga ev med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.