Hejsan!

Ser ni vad jag har gjort? Mmmm jag har haft en jättemysig kväll där jag har blivit ompysslad och pysslat om mig själv. Fem glada kvinnor åkte fyra mil för att få ansiktsrengöring, fotbad och massage. Ett lite annorlunda aloe vera party där mys kom i första hand, och myste gjorde vi. Man och barn med kompis fick stanna hemma och klara sig med köpeköttbullar och makaroner medan jag åt Västerbottenpaj med creme fraischesås och sallad. Här får du receptet om du vill prova denna delikatess själv.

Ingredienser 140 g smör eller margarin
2 dl mjöl
1 msk vatten
1 tsk ättika
1 st gul lök
1 msk smör att fräsa i
200 g riven västerbottenost
4 st äggulor
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt
peppar
muskot

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.

2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.

3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.

kram