Hej!
Så här i äppeltider bjuder jag på ett äppelrecept.
Beigneter, bortglömd klassiker- eller uppäten.
Så står det i boken som jag köpte förra året, Äppelkaka och andra äppelfavoriter.
8 portioner
6 fasta och syrliga äpplen
½ citron
1 liter neutral olja
0,5 dl socker
1 tsk kanel
Frityrsmet
25 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
2 dl vatten
2 ägg
Gör så här:
Smält smöret till frityrsmeten. Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Häll i vattnet och rör om till en jämn smet. Rör i äggen och det smälta smöret.
Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Droppa över saften från citronen så att de inte mörknar.
Hetta upp oljan i en stor kastrull till 170- 180 grader. Doppa äppelskivorna i smeten och fritera dem några i taget tills de är gyllene.
Ta upp med hålslev och låt dem drypa av på hushållspapper.
Blanda socker och kanel på en tallrik och vänd de friterade äppelskivorna i blandningen.
Servera beigneterna ljumma till glass.
Det var verkligen jättegott! Äpplena blev till mos inuti det frasiga höljet. Mums.
kram