Hej!

I morse cyklade jag 16 km och blev av med 540 kcal. Det kunde behövas efter
45 års kalaset i går. Hur goda mandelbiskvier gör inte den människan! Här är receptet om ni vill prova på att göra egna.

Ingredienser 12 st
275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
50 g mörkchoklad
125 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping:
200 g mörkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelassan grovt och arbeta in äggvitan. Spritsa ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
Smält choklad till fyllningen och låt den svalna något. Vispa smör, socker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt dem stelna i kylskåp ca 30 minuter.
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält den.
Nu kommer det svåraste….. Doppa biskvierna i chokladen, utan att smörkrämen börjar rinna…. och låt stelna i kylskåp.
Lycka till!

Bilden är lånad från kokaihop.se

Det fungerade inte med dotterns vinterkängor från förra året och inte de andra begagnade stövlarna jag hittade i kartongen heller. Vi har varit och köpt nya i dag. De första hon satte på sig var förstås rosa och joo då dem skulle hon ha. Men efter två minuter kom det kröp det fram att de var inte så sköna….. Det blev ett par svarta! Hoppas nu att de kommer att passa fröken hela vintern.

kram