Hej!
Här kommer recept på en kaka som vår sommarjobbare Isabelle bjöd på när hon slutade. Jättesmarrig .
Diegestive kex drygt ½ paket
50 g smör
1 burk kondenserad mjöl
1 burk kesella vanilj
Bär eller frukt
Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Det är viktigt att vattnet täcker burken annars blir inte hela innehållet kokt. Burken kokas i 2 timmar!
Finfördela kexen och bind ihop smulorna genom att tillsätta smöret. Tryck ut blandningen i botten på en pajform och ställ in den i kylskåpet.
När mjölken är färdigkokt öppnas burken försiktigt gärna med en handduk över. Häll burkens innehåll över kexbotten och fördela med en slickepott. Ställ in formen i kylen igen. När ”kolan” är kall. bred över kesella.
Garnera med den frukt eller de bär du gillar, jag valde hallon.