Hejsan!

Nu är jag trött! Vi kom nyss hem efter dagens utflykt som slutade på vår lilla strand och började i Ottenby med en 197 steg hög vandring upp i Långe Jan. Halvvägs trodde jag att jag skulle få vända om. Jösses vad trött jag blev i benen och inget syre fanns det. Som tur var hejade mina barn på mig så den andra halva gick bra :).

Nästa stopp var Karl X Gustavs mur. Den byggdes 1650 för att hindra kungen hjortar från att ta sig till den norra delen av Öland och går alltså från kust till kust. Vilket bygge!

Eketorps borg var dagens tredje stopp. En forntida borg med rötter i järnåldern. Där fick vi se hur man bodde, prova dragkamp och baka bröd.

Dottern tjatade och tjatade om sitt hav så på vägen hem bestämde vi oss för att stanna vid en badplats. Men vilket bottennapp. Det gick inte att komma fram till vattnet. Den steniga stranden var täckt med tång och det stank verkligen. Nej där kunde vi inte stanna tyvärr. Vi åkte vidare och stannade vid en pizzeria i Färjestaden. Vad gott det var med mat! Och vad skönt det var att sitta ner i solen och njuta en stund!

Nåja, havsplanerna var inte helt lagda på hyllan. Eftersom det såg ganska vindstilla ut och fortfarande var 22 grader varmt åkte vi till vår lilla strand. Ungarna grävde och stänkte lite vatten på varandra i nästan en timme innan det blev för skuggigt och började blåsa lite mer. Dags att ge upp dagen och åka hem.

Kram