Hej!

I morse efter frukost åkte vi till Byxelkrok. -Tusan vad mycket bilar och folk det är, tyckte maken. Svaret på varför det var så mycket folk på väg mot Byxelkrok fick vi när vi kom ner till hamnen. Det var marknad! Och det var en riktigt trevlig marknad med mycket hantverk och inte så mycket krimskrams som det brukar vara när det är marknad hemma.

När vi var marknadsmätta åkte vi tillbaka söder ut till Väderkvarnen med stort V. Den där maken ramlade när han var fyra år och fick ett tack i pannan. Ett jack som syddes med ett stygn. Utan bedövning. Av en semesterledig privatpraktiserande läkare i Löddeköping. Stackars Nanne! Hjärnskakning fick han säkert också för han minns hur han låg och kräktes i bilen efteråt.

Sen var det äntligen dags att åka till det efterlängtade badet Böda Sand. Den lååånga stranden med mjuk, len sand och den konstgjorda ön varifrån vattenaktiviteterna utgick fick både barn och vuxna att jubla. Tyvärr hann vi bara vara där i två timmar innan det började regna och stranden snabbt tömdes på folk.

Nu tittar vi på tv, smsar, sover middag och funderar på vad vi ska hitta på i morgon. Om det är fint väder redan på förmiddagen åker vi nog till närmaste strand i Kårehamn. Är det sämre väder åker vi neråt södra Öland.

En bild från stranden i Kårehamn och en från Böda. Viss skillnad på storlek och folkmängd…..

Kram