Hej!

I dag har jag varit ute i trädgården heela dagen, ja förutom en stund när det regnade och när vi åt. Mamma har varit här och sällskapat och hjälpt mig lite.

Förra sommaren började jag med ett syrénprojekt som jag tänkte skulle pågå i tre år. Jag klippte ner en tredjedel av syrénhäcken och tänkte fortsätta så i ett par år till. I år är andra året så jag tog en tredjedel i dag också och har alltså sparat några höga grenar till nästa år. Jag tror att det är det bästa sättet att hålla syréner i schack utan att det blir kal klippt. Det kanske inte är det snyggaste just nu men nästa sommar är det perfekt :).
Sen klippte jag några grenar på lönnen som hängde för långt ner i thujorna. Det är inte klokt vad allting växer!
Jag klippte bort ett par grenar på ett äppelträd som hängde precis där man skulle gå och jag klippte bort halva benveden. Den växer som en stor kvast. På en gren kommer det massor med spröt åt alla håll och den växer rakt upp i äppelträdet. Nu blev det mycket ljusare också.
Och sen, ja sen grävde jag bort en perenn som finns på fler ställen i rabatten (vet inte vad den heter men kan fråga mamma *haha*) för att kunna plantera det jag fick av Rosa härom dagen. Och så flyttade jag en lavendel. De är så fina just nu så jag hoppas att den inte märkte av flytten och blir sur.

Sen räfsade jag ihop en hel kasse med körsbärskärnor, kart och halvätna bär under körsbärsträdet. Nu ser det mycket snyggare ut på gräsmattan…. och fräschare!
En sak till har jag gjort. *Viskar* jag körde en skottkärra med jord, som jag grävde upp i går när jag la kantsten, till skogen, det får man inte göra…

Ja det är inget världsomvälvande jobb och säkert ingen som ser allt jag har gjort, förutom att de tycker att det ser snyggt ut nu :). Och jag har kunnat stryka några saker från den långa -Att göra listan.
I morgon ska jag försöka gräva ner de tio kanstenarna vi köpte i går om inte ryggen går helt av under natten, det ska bli fint väder. Sen ska det nog bara ner ca tio till! Skitbra!

Kram