Hej!

I dag har det blivit mycket mat för mig.
Jag tycker inte om att laga mat och jag är inte speciellt förtjust i att äta mat heller.
Men i dag har jag gjort båda delarna…. och tittat på en film om mat *haha*. Julie och Julia, den var riktigt bra, Meryl Streep är en jättebra skådespelerska. Jag brukar inte skriva om film men jag vet att jag förut har nämnt Broarna i Madison County och som av en händelse är Meryl med i den också :).

Mat ja. Jag har lagat och bjudit på mat som jag aldrig har provat innan. Inte så smart kanske men resultatet var lyckat. Även om jag var frustrerad under tillverkningsprocessen, blev stressad och svor, så kändes det bra efteråt *haha*.

Jag har lagat:
Potatissallad med krispig marinderad lök och spännande sås.
Kycklingrulle med ajvar
Salsa på ananas
Paj med varmrökt lax och broccoli
Focaccia med pesto

Till den fege bjöds kokt potatis och köttbullar 🙂

Nej det låter inte avancerat. Jag vet! Men för mig är all matlagning avancerad om det inte rör sig om pannkaka eller stekt falukorv.

Här kommer receptet på focaccian:
4 dl ljummet vatten
50 g jäst
½ dl kesella
2 msk flytande margarin
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 dl durumvete
ca 8 dl vetemjöl
Pestofyllning:
100 philadelphiaost eller kesella
½ dl pesto
Garnering:
rapsolja och lite flingsalt
torkad timjan/rosmarin eller oregano

Rör ut jästen med vattnet. Blanda i det övriga. Arbeta degen i degmaskin ca 8 min. Degen ska bli blank och smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman pestofyllningen.
Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen med mjölade fingrar så den täcker hela plåten. Låt jäsa 30 minuter.
Pensla degen med olja. Var ganska frikostig. Tryck små hål i degplattan som fylls med pestofyllning. Hålen ska sitta tätt. Strö på lite flingsalt och valda kryddor. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter.

kram